dimarts, 8 de setembre del 2009

Primer Aproach a un llagost

 
EXIF: Pentax K10D - Sigma 105mm DG Macro EX - 105mm - f/8 - 1/180 - ISO1600 - Flash

Bé idò no vos penseu que sigui molt fàcil aconseguir  bons apropaments, mirau vos poso aquest exemple, al final he optat pel mode Sv i ha escollit una ISO de 1600, al cap i a la fi ha estat la millor manera de treure un poc de detall al bicho.  Espero els vostres consells!!

4 comentaris:

  1. ISO 1600? Ido, t'ha quedat molt be, se nota molt poc es renou per haberla feta a 1600.
    Per treure qualque pega, l'havria centrada mes, ja se que a lo millor es dificil si esta en moviment.
    A quina distancia estabas des bixo?
    En resum, m'agrada molt i lo que es molt bo es el detall de ses pates de darrera i es ull.

    ResponElimina
  2. Ei Nan, no vaig triar jo la ISO, ho vaig fer si no recordo malament en modo Sv (prioritat a la sensibilitat) ja que era la forma en que millor m'anava amb la il.luminació que hi havia en aquell lloc i moment. Tenia molta claror forta darrera del bicho i per això vaig emprar l'ajuda del flash. més omanco està feta a uns 10cm del bicho. I no es movia ni mica, el que passa és que jo no tenia més angle per poder accedir-hi, però així i tot si que hagués pogut intentar centrar-lo més.

    Moltes gràcies!!! Aviat en penjaré alguna altra d'altres bichos, m'està agradant això... jejeje

    ResponElimina
  3. Uep companyero. Jo per fer un poc la contrari a nen Nan, he de dir que el renou es bastant bèstia. A més, amb aquest tipus de fotos el que es cerca són imatges el més nítides possibles.

    Per altra banda, les branques que hi ha davant el llagost tampoc ajuden molt.

    Però tranquil. Crec que el macro es una de les variants més complexes de la fotografia. És realment molt complicat fer fotos macro en condicions. Normalment s'ha d'emprar trípode, ja que es necessita tancar moltíssim el diafragma, i un flash anular.

    ResponElimina
  4. Ei en tenir la K-7 suposo que a 1600 ISO no hi haurà tan de renou, jejeje. Igualment trobo que per ser un dels primers intents de fer un macro i sense trípode ja va sortir prou bé (me pensava que sortiría pitjor) i de totes formes el vaig penjar per demostrar que no és fàcil i menys amb les condicions de llum tan fortes que hi havia en contra.

    Igualment dir-vos que tenc planejat fer una petita sessió "casera" de macros però sense moviment, "naturaleza muerta" i amb trípode. Ja veurem que surt!!

    Gràcies pels consells!!

    ResponElimina